22 Aralık 2009 Salı

Çananakkale Safsatası

Çanakkale ne kürtler savaştı ne araplar çanakkalede Türkler savaştı.

1) Herkes diyor ki çanakkalede diyarbakırlı,bitlisli,muşlu......bir arada savaştı
2)Şu anda yukarıdakilere ek olarak suriyeli,yemenli,mısırlı,cezayirli,balkanlı... .gibi bölgelerde katıldı.
Burada vurgu yapılan bir insan diyarbakırlıysa veya bitlisliyse mutlaka kürttür o bölgede yaşayan hiç Türk yoktur savsatası ki bu yalan çanakkaleye katılan insanlar o bölgelerde yaşayan Türklerdir.

Öyleki doğu ve güneydoğudaki bütün Türk erkekleri askere alındığı için savunmasız kalan insanlar ermeni çetelerince katliama uğramış osmanlı mecburen bölgedeki Türk ailelerini koruması için kürtlerden hamidiye alaylarını kumuştur ama bu alaylar amaçlarını aşmış ve şehirleri yağmalamıştır.
Ayrıca son zamanlarda bunlara ek olarak çanakkalade savaşan suriyeliler,yemenliler..... buradaki arap göndermeside koca bir yalan çünkü osmanlı zamanında o bölgelerde milyonlarca Türk yaşıyordu bugün bile ırakta 2 milyon,suriyede 1 milyon,mısırda yüzbinlerce osmanlıdan kalan milyonlarca Türkmen yaşıyor.

Ayrıca osmanlı Türkçe bilmeyen insanları orduya almazdı , o dönem diyarbakırdan Ziya Gökalp gibi bir zat çıkabilmiş ve Türklük tatışmalarının en hararetli olduğu dönem 1. dünya savaşıydı.Orduya alınan Türk olmayan unsurlar(ermeniler gibi) ordudan kaçmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder